top of page
FERMENTERA GRÖNSAKER
FERMENTERA GRÖNSAKER

sön 05 nov.

|

HIMMEL&HAGE

FERMENTERA GRÖNSAKER

Fermenterade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen. Under denna workshop får du lära dig vad fermentering är, olika tekniker för att fermentera grönsaker, vad som händer under den m

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang

Tid och plats

05 nov. 2023 14:00 – 17:00

HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige

Om evenemanget

Fermenterade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen. Under denna workshop får du lära dig vad fermentering är, olika tekniker för att fermentera grönsaker, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till. Du får också prova på att fermentera grönsaker och tar med dig din burk hem. Efter workshopen kommer du att ha tillräckliga kunskaper för att tryggt våga fermentera och experimentera hemma. Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering och aktuell med "Stora boken om fermentering - fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier". Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att fermentera själv och tar med dig din burk grönsaker hem.

Dela detta evenemang

bottom of page