sön 05 nov.
|HIMMEL&HAGE
FERMENTERA GRÖNSAKER
Fermenterade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen. Under denna workshop får du lära dig vad fermentering är, olika tekniker för att fermentera grönsaker, vad som händer under den m
Tid och plats
05 nov. 2023 14:00 – 17:00
HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
Om evenemanget
Fermenterade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen. Under denna workshop får du lära dig vad fermentering är, olika tekniker för att fermentera grönsaker, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till. Du får också prova på att fermentera grönsaker och tar med dig din burk hem. Efter workshopen kommer du att ha tillräckliga kunskaper för att tryggt våga fermentera och experimentera hemma. Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering och aktuell med "Stora boken om fermentering - fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier". Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att fermentera själv och tar med dig din burk grönsaker hem.