top of page
GÖR DIN EGEN TEMPEH
GÖR DIN EGEN TEMPEH

sön 05 nov.

|

HIMMEL&HAGE

GÖR DIN EGEN TEMPEH

Tempeh är fermenterade bönor som vävs samman till ett fast block med hjälp av mögelsvampen Rhizopus. Tempeh har en fin, nötig smak som passar i många olika rätter och är utmärkt att marinera, grilla, steka eller ha i grytor. Under den här workshopen får du lära dig allt om hur du lyckas med mögelfer

Tid och plats

05 nov. 10:00 – 12:00

HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige

Om evenemanget

Tempeh är fermenterade bönor som vävs samman till ett fast block med hjälp av mögelsvampen Rhizopus. Tempeh har en fin, nötig smak som passar i många olika rätter och är utmärkt att marinera, grilla, steka eller ha i grytor. Under den här workshopen får du lära dig allt om hur du lyckas med mögelfermentering och hur råvarorna till tempeh kan varieras och kombineras. Vi pratar också om hälsoaspekter och provsmakar och tillverkar egen tempeh. Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering och aktuell med "Stora boken om fermentering - fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier". Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att fermentera själv och får svar på alla dina frågor om tempeh.

I priset ingår: Recept, starterkultur samt fermenteringspåsar & bönor (ta med sig hem sin tempeh).  Matig fika på surdegsbröd från Himmel&Hages bageri. 

Biljetter

Pris

Antal

Totalt

 • DELTAGARE

  1 450,00 kr

  Moms inkluderad

  Försäljningen slutar

  07 okt. 07:00

  1 450,00 kr

  Moms inkluderad

  0

  0,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page