Jag har fortfarande äpplen kvar i min trädgård. Vilket äpple-år det har varit! Bäst hittills!
Jag ska testa att göra egen äppelcidervinäger. Här har finns även stora hälsofördelar att få! Äppelcidervinäger är en naturligt probiotika som främja en bra tarmhälsa samtidigt som den även hjälpa till att hålla blodsocker nära i kombination med kolhydrater. Inspirerad av författaren Venessa Kimbell & surtanten Jenny Neikell.
INGREDIENSER:
6-8 äpplen utan stjälke och bruna ställen
7 tsk raw honung
1 l vatten
SÅ GÖR DU:
Gör rent äpplen och delar i ca 6-8 delar
Rör ner honung i vatten
Häll lösningen över äpplen i en större glasburk och täck med ett tygstycke som sättas fast med ett gummiband/ snöre.
Lämna glasburken ute för 1 månad och rör om ibland
Efter 1 månad kan du sila av blandningen genom en muslim duk
Häll i sterila flaskor och låt det fermentera 2-3 veckor till i rumstemperatur
Skaka flaskan varannan dag och öppna locket ibland för att "avgasa" vinägern.
Den är klart när den smaka vinäger!
Comments