top of page

ÄPPELCIDERVINÄGER

Andrea Dickie

Uppdaterat: 24 jan.




Jag har fortfarande äpplen kvar i min trädgård. Vilket äpple-år det har varit! Bäst hittills!

Jag ska testa att göra egen äppelcidervinäger. Här har finns även stora hälsofördelar att få! Äppelcidervinäger är en naturligt probiotika som främja en bra tarmhälsa samtidigt som den även hjälpa till att hålla blodsocker nära i kombination med kolhydrater. Inspirerad av författaren Venessa Kimbell & surtanten Jenny Neikell.


INGREDIENSER:

  • 6-8 äpplen utan stjälke och bruna ställen

  • 7 tsk raw honung

  • 1 l vatten


SÅ GÖR DU:

  • Gör rent äpplen och delar i ca 6-8 delar

  • Rör ner honung i vatten

  • Häll lösningen över äpplen i en större glasburk och täck med ett tygstycke som sättas fast med ett gummiband/ snöre.

  • Lämna glasburken ute för 1 månad och rör om ibland

  • Efter 1 månad kan du sila av blandningen genom en muslim duk

  • Häll i sterila flaskor och låt det fermentera 2-3 veckor till i rumstemperatur

  • Skaka flaskan varannan dag och öppna locket ibland för att "avgasa" vinägern.

  • Den är klart när den smaka vinäger!


Comentarios


bottom of page