Här kommer ett recept som verkligen är enkelt! Enkelt att få in i vardagen och snabbt att göra. Brödformen tillåter att få ett riktigt bra bröd utan att behöva vara en van surdegsbagare. Testa!!
DAG1 20.00 Fräscha upp din surdegsstart 1
DAG2 8.00 Fräscha upp surdegsstart 2
DAG2 18.00 Blanda alla ingredienser från hand.
Fräscha upp surdegen
DAG2 18.30 Bassinage 1. Tillsätt 25g vatten
DAG2 18.45 Bassinage 2. Tillsätt 25g vatten
DAG2 19.00 Lägg degen i form/ former (fyll lite över hälften). Plasta över med en duschmössa i plast (kan användas flera gånger, möjliggör tillräckligt med plats för brödet att jäsa).
Sätta surdegsstart tillbaka i kylen.
DAG3 8.00 Baka. 200grader i 30 minuter och sänk sedan värmen till 160 grader för ca 15 minuter. Innertemperatur 97 grader.
INGREDIENSER:
200 gr surdegsstart
700 gr vatten ca 28 grader
2x25gr vatten för bassinage (28grader)
500 gr stenmalet fullkornsmjöl (gärna ekologisk, helst kulturarvsmjöl ;))
500 gr vetemjöl special
20 gr havssalt
Smör/ olja för formen
Comments