top of page
Skribentens bildAndrea Dickie

ENKEL SURDEGSBRÖD

Här kommer ett recept som verkligen är enkelt! Enkelt att få in i vardagen och snabbt att göra. Brödformen tillåter att få ett riktigt bra bröd utan att behöva vara en van surdegsbagare. Testa!!


DAG1 20.00 Fräscha upp din surdegsstart 1

DAG2 8.00 Fräscha upp surdegsstart 2

DAG2 18.00 Blanda alla ingredienser från hand.

Fräscha upp surdegen

DAG2 18.30 Bassinage 1. Tillsätt 25g vatten

DAG2 18.45 Bassinage 2. Tillsätt 25g vatten

DAG2 19.00 Lägg degen i form/ former (fyll lite över hälften). Plasta över med en duschmössa i plast (kan användas flera gånger, möjliggör tillräckligt med plats för brödet att jäsa).

Sätta surdegsstart tillbaka i kylen.

DAG3 8.00 Baka. 200grader i 30 minuter och sänk sedan värmen till 160 grader för ca 15 minuter. Innertemperatur 97 grader.


INGREDIENSER:

  • 200 gr surdegsstart

  • 700 gr vatten ca 28 grader

  • 2x25gr vatten för bassinage (28grader)

  • 500 gr stenmalet fullkornsmjöl (gärna ekologisk, helst kulturarvsmjöl ;))

  • 500 gr vetemjöl special

  • 20 gr havssalt

  • Smör/ olja för formen



64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

KOMBUCHA

BUTTERMILCH

KULTURSMÖR

Comments


bottom of page