top of page
Skribentens bildAndrea Dickie

KVITTENGELÉ a la viennese

Uppdaterat: för 4 dagar sedan


Att odla kvitten är välkänd i medelhavsregionen. Detta recept fick jag från min faster Gaby som bor i Wien.


INGREDIENSER

  • Kvitten

  • Strösocker

  • 9dl strösocker per liter avrunnen saft


RECEPT

  • Skölj och skär hela kvittenfrukten i grova bitar.

  • Lägg i in ångkokare och koka i några timmar. Rör om och mosa frukten sedan tappa av saften emellanåt.

  • Mät saften och häll tillbaka den i kastrullen. Rör ner 1 deciliter gelésocker per deciliter saft. Jag använder syltsocker eko från dan sukker.

  • Sterilisera glasburkar i 10min vid 100 grader i ugn.

  • Koka upp saften. Skumma av gelén och häll upp den i väl rengjorda glasburkar. Sätt på locken och förvara gelén mörkt och svalt.







6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page