

Sat, May 31
|SKY & GARDEN
KIMCHI
Kimchi is a fermented vegetable mixture originating in Korea. Acidity, saltiness, umami and heat characterize this side dish, which has become immensely popular in recent years. Kimchi is prepared with the help of healthy bacteria and can be varied endlessly with different seasonings and vegetables.
Time & Location
May 31, 2025, 2:00 PM – 5:00 PM
SKY & GARDEN, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sweden
About the event
Gör din egen kimchi!
Kimchi är en fermenterad grönsaksblandning med ursprung i Korea. Syra, sälta, umami och hetta utmärker detta tillbehör som blivit mäkta populärt på senare år. Kimchi framställs med hjälp av hälsosamma bakterier och kan varieras i oändlighet med olika smaksättning och grönsaker.
Under denna kurs får du lära dig mer om Kimchi; vad det är, hur fermenteringen går till, vilka råvaror som kan användas, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till.
Kursen leds av Jenny Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering och aktuell med ”Fermentera: Kokboken” och ”Stora boken om fermentering – fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier”. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att fermentera själv och tar med dig din burk kimchi…
Tickets
KIMCHI
with SURTANTEN Jenny Neikell
SEK 1,500.00Tax: moms included
Total
SEK 0.00