HÖSTEN 2024
|HIMMEL&HAGE
FERMENTERA EGET SMÖR
Under den här kursen får du lära dig göra eget smör som slår butikens varianter med hästlängder! Vi inleder med en föreläsning om smörets spännande historia, vi går igenom de olika momenten i tillverkningen och deras funktion, samt lär oss vad som påverkar smakutvecklingen. Därefter kärnar vi eget s
Tid och plats
HÖSTEN 2024
HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
Om evenemanget
Under den här kursen får du lära dig göra eget smör som slår butikens varianter med hästlängder! Vi inleder med en föreläsning om smörets spännande historia, vi går igenom de olika momenten i tillverkningen och deras funktion, samt lär oss vad som påverkar smakutvecklingen. Därefter kärnar vi eget smör på fermenterad grädde och självklart tar du med dig smöret hem. Kursen leds av Jenny Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering och aktuell med "Stora boken om fermentering - fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier". Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på den gamla konsten att fermentera smör.
I priset ingår: Recept, grädde för smörtillverkning samt matig fika på surdegsbröd från Himmel&Hages bageri.