top of page

KALENDARIUM KURSER

  • INDIGO "EN BLÅ HELG"
    INDIGO "EN BLÅ HELG"
    lör 30 aug.
    HIMMEL&HAGE
    30 aug. 2025 10:00 – 31 aug. 2025 16:00
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    30 aug. 2025 10:00 – 31 aug. 2025 16:00
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Vill du lära dig om den mytomspunna kultur- och färgväxten indigo och hur du arbetar hållbart med ett naturligt indigo färgbad och tillämpar 123 metoden? Under två dagar arbetar vi med indigofärgning och flera olika mönstringstekniker sk. shibori* och reservagetryck med lerpasta....
    Dela
  • KOM IGÅNG MED DIN EKOLOGISKA ODLING
    KOM IGÅNG MED DIN EKOLOGISKA ODLING
    Datum och tid ej fastställt
    HIMMEL&HAGE
    Datum och tid ej fastställt
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Datum och tid ej fastställt
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Att laga mat på egenodlade råvaror är något många drömmer om, men hur börjar man och vad kan man odla? Vad är egentligen ekologisk odling och är det något man kan syssla med även i liten skala på till exempel en kolonilott eller balkong?
    Dela
  • FERMENTERA EGET SMÖR
    FERMENTERA EGET SMÖR
    HÖSTEN 2024
    HIMMEL&HAGE
    HÖSTEN 2024
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    HÖSTEN 2024
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Under den här kursen får du lära dig göra eget smör som slår butikens varianter med hästlängder! Vi inleder med en föreläsning om smörets spännande historia, vi går igenom de olika momenten i tillverkningen och deras funktion, samt lär oss vad som påverkar smakutvecklingen. Därefter kärnar vi eget s
    Dela
  • FERMENTERAD DRYCK
    FERMENTERAD DRYCK
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Lär dig fermentera (alkoholfria) drycker - godare och hälsosammare än läsk! På den här kursen får du lära dig hur du fermenterar olika drycker som kvass, soda och kombucha. Vi går igenom hur olika starterkulturer fungerar, vad som krävs för att de ska fungera och hur man skapar naturlig kolsyrning.
    Dela
  • GÖR DIN EGEN TEMPEH
    GÖR DIN EGEN TEMPEH
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Tempeh är fermenterade bönor som vävs samman till ett fast block med hjälp av mögelsvampen Rhizopus. Tempeh har en fin, nötig smak som passar i många olika rätter och är utmärkt att marinera, grilla, steka eller ha i grytor. Under den här workshopen får du lära dig allt om hur du lyckas med mögelfer
    Dela
  • FERMENTERA GRÖNSAKER
    FERMENTERA GRÖNSAKER
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Fermenterade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen. Under denna workshop får du lära dig vad fermentering är, olika tekniker för att fermentera grönsaker, vad som händer under den m
    Dela
  • KOMPOST
    KOMPOST
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Tid ej fastställd
    HIMMEL&HAGE, FOLLINGBO SLÄTTFLISHAGE 429B, 621 91 Visby, Sverige
    Komposten är hjärtat i den ekologiska odlingen- här skapas näringsrik mylla med hjälp av miljarder mikroorganismer. Våra gamla köksrester och trädgårdsavfall omvandlas till ny näring som återförs till jorden och stärker den inför nästa odlingssäsong.
    Dela

Prenumerera för att få uppdateringar&Nyheter!

Tack för att du prenumererar!

FÖLJA OSS
bottom of page