top of page

INGEFÄRSDRYCK FÖR EXTRA BOOST


Ingefära, den knöliga roten med sin distinkta arom och kryddiga smak, har en lång historia inom matlagning och traditionell medicin. I tusentals år har denna fantastiska ingrediens hyllats för sina många hälsofördelar.


Rik på antioxidanter och viktiga näringsämnen som vitamin B6, C och E, samt mineraler som magnesium, koppar och zink, erbjuder ingefära en mängd hälsofördelar. Den är känd för sina antiinflammatoriska egenskaper och kan bidra till en bättre matsmältning. Dessutom är ingefära en populär huskur mot illamående och åksjuka. Roten stärker även immunförsvaret och har febernedsättande och hostdämpande effekter. Som om inte det vore nog, kan ingefära också öka blodflödet i kroppen, vilket gynnar blodtrycket.


Ingredienser:


- 100 g färsk ingefära

- 0,5 liter vatten

- 1/4 dl honung (justera efter smak)

- 1 citroner


Så här gör du:


1. Börja med att tvätta och riva ingefäran grovt.

2. Placera den rivna ingefäran i en kastrull och häll på vattnet. Värm upp vattnet, men se till att det inte överstiger 60 grader. Ta bort kastrullen från plattan och låt ingefäran dra under lock i minst 20 minuter.

3. När blandningen har svalnat till cirka 40 grader, tillsätt honungen och rör om.

4. Pressa saften från de två citronerna i blandningen när den har svalnat till rumstemperatur.

5. Sila av vätskan och häll den i en flaska. Förvara drycken i kylskåpet.


Denna ingefärsdryck håller sig fräsch i 1-2 veckor i kylen och är perfekt att avnjuta när du behöver en hälsosam boost!

Skål för hälsan!

Kommentarer


bottom of page